Geen producten (0)
1 2
 

Thijssing-Boer, Henny - Fenne trilogie

€ 5,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Deze trilogie bevat de boeken: Eens komt het geluk, Wie liefde zaait ... en Toen de pereboom bloeide.

Drie boeken in één band van Henny Thijssing-Boer, de veel gelezen schrijfster van streekromans, die de wereld van het Groningse platteland kent als geen ander. Hoofdpersoon in alle drie boeken is Fenne, een meisje van eenvoudige komaf, dat na een moeilijke, eenzame jeugd toch haar weg
in het leven weet te vinden en uitgroeit tot een warmhartige, alles begrijpende vrouw, een steunpilaar voor iedereen in haar omgeving.

In Eens komt het geluk vindt de al zwaar door het leven bezochte Fenne een betrekking bij een boerengezin dat niet al te best bekend staat. Er zijn een vader en drie zoons. Ze vindt er enkel
haat, doch haar liefde voor haar medemens doorbreekt die. Sikko, die voor de enige vriendelijke van het gezin doorgaat, leert ze doorzien. De geestelijk achtergebleven, opgesloten jongste zoon helpt en bevrijdt ze. En in Doede vindt ze een kameraad voor het leven.

Wie liefde zaait … behelst de
verdere lotgevallen van Fenne en Doede, die uit liefde zijn getrouwd, maar wie het standsverschil toch parten speelt. Hun kinderen hebben ieder hun eigen strijd te voeren. De oudste zoon verwijt hun dat ze niet naar aanzien en macht hebben gestreefd. De tweede trouwt met een egoïstische vrouw, die enkel voor haar plezier leeft. Er is een dochter die trouwt uit medelijden. Maar in al die levens is er één steun: de liefde van Fenne en Doede, die niet vragen, maar geven.

In Toen de pereboom bloeide schenkt de liefdevolle Fenne, inmiddels een oude vrouw en allang weduwe, nog altijd veel warmte aan allen die rond haar leven. Ze kent ook verdriet, bijvoorbeeld als kleindochter Fenneke al heel jong moet trouwen, en het met dit huwelijk volkomen fout lijkt te gaan. Er zijn zorgen die de oorlog meebrengt, ook op het platteland, en zeker als je een joods meisje verbergt. Maar de wijze Fenne waakt over iedereen en weet hen ervan te doordringen dat liefde enkel ‘geven’ is.

Uitgeverij Kok. 511 pagina's gebonden. Slechts 5,95. In zeer  mooie staat!