Geen producten (0)
 

Archem, Johanne A. van - De Meilinghoeve

€ 2,95
Op voorraad
Omschrijving

Dit boeiende verhaal over de Twentse boerenfamilie Meiling speelt zich af aan het begin van deze eeuw. Hoofdpersoon is Aant Meiling, een onvriendelijke vrijgezel die al jarenlang keihard werkt op de familieboerderij, zonder enige waardering of vergoeding van zijn vader Kobus. De boerderij drijft feitelijk op Aant. Van zijn slappe broer Johan is niets te verwachten.
Na een ernstig conflict met zijn vader en Johan is voor Aant de maat vol. Hij kan de luiheid en het bedrog niet langer aanzien, verlaat huis en haard en verhuurt zich bij een pachtboer van de grootste textielfabrikant in Almelo. Zijn talenten blijven niet onopgemerkt. Na enkele jaren schopt hij het zelfs tot rentmeester.
Na het vertrek van Aant gaat het bergafwaarts met de Meilinghoeve. Kobus hoopt tegen beter weten in dat zijn oudste zoon zal terugkomen om het familiebezit van de ondergang te redden. Intussen gaat het met Aant minder goed. Hij is eenzaam in zijn nieuwe baan, denkt teveel aan die ene vrouw en voelt zich schuldig over de snelle terugval van de familieboerderij.
Door zijn gesloten, norse karakter dreigt hij ten slotte alles kwijt te raken. Maar in het moeilijkste gesprek van zijn leven breekt toch het begin van een nieuwe toekomst aan

Uitg. Kok, 216 pag. in goede staat!