Geen producten (0)
 

Houtjes, L - Als de liefde groeit / geluk verdonkert

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Een Veluws dorp met zijn tradities, eenvoud en... roddels. De oude Janus Verhoef met zijn vrouw Mien zijn mensen van het oude stempel, die vanuit hun levenservaring een heldere kijk op het leven hebben. Hierdoor kunnen ze voor anderen veel betekenen. Hun kleinzoon Johannes komt bij hen in huis, wanneer zijn vader als directeur naar Zuid-Afrika wordt uitgezonden. De bezorgdheid
waarmee zijn grootouders hem begeleiden, is roerend en realistisch beschreven, evenals de liefde tussen Johannes en de boerendochter Els Bremer.Johannes' bijzondere roeping verdiept hun beider leven.Verwikkelingen rond Johannes' vriend Willem lopen als een rode draad door het verhaal.

In het vervolg op ALS DE LIEFDE GROEIT komt de lezer dezelfde personen uit het Veluwse dorp tegen. De oude Janus lijdt onder het verlies van zijn vrouw, maar put moed uit zijn geloof. Hij wordt bijzonder vertroost als zijn zoon en schoondochter, samen met Johannes en Els die enkele jaren zendingswerk in Zuid-Afrika hebben verricht, met hun kleine Jan weer bij hem in de buurt komen wonen. Hij maakt het zelfs nog mee dat Johannes predikant in een Veluwse gemeente wordt. Jansje maakt een moeilijke periode door als Leendert, haar man, tijdens een verkeersongeval om het leven komt. Voorafgaand aan de dag, waarop Jan tenslotte Jansje zijn vrouw mag noemen, verdonkert hun geluk doordat het jonge bedrijf van Jan met de ondergang bedreigt wordt.

Uitgeverij de Banier, complete serie. In goede staat!