Geen producten (0)

Archem, Johanne A. van - Over de streep / De trein van 12:10 / Na de bevrijding (compleet!)

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Over de streep, een historische streekroman van Johanne A. van Archem. Zodra ze voor het altaar staan, zegt haar aanstaande 'nee'. Dat komt Rica wel goed uit, want ze wilde toch al niet met hem trouwen. De enige reden waarom ze ermee instemde, is dat het voor een dochter slim is om 'omhoog te trouwen'. Maar haar aanstaande heeft een slechte reputatie en als hij die waarmaakt door haar voor het altaar te laten staan, neemt ook zij de benen. Reken maar niet dat ze nog met hem trouwt! Als geen ander weet Johanne A. van Archem de sfeer en gebruiken van vroeger te vertalen naar een roman van nu.

Het tweede heet: de trein van 12:10... Rica krijgt een Joods kind in de armen gedrukt. Het moet naar een pleeggezin in Brabant…
Rica Beverborg woont in Eindhoven. Het is 1942 en in het bezette Nederland is niets meer hetzelfde. Rica raakt haar baan kwijt en brengt een bezoek aan haar ouders in Twente. Op de terugweg wordt haar op station Deventer een Joods kind in de armen gedrukt. Het moet ondergebracht worden bij een pleeggezin in Brabant. Zo begint Rica’s werk voor het verzet. Daarbij komt ze ook Paul Kemperink weer tegen, de man die haar voor het altaar liet staan. Kan ze hem dit keer wél vertrouwen? 

Het afsluitende deel zit ook in deze set:  Na de bevrijding.

Uitg. Zomer en Keuning, 3 delen!  Nieuwprijs 52,50 , in supermooie staat!   33 euro korting nu!  actie2022