Geen producten (0)

Gehring, Birgitt - De laatste dagen van Dorean

€ 5,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKR-20005
EAN code 9789061406464
Omschrijving

'Het is al donker als de kreupele Alden zich voortsleept om de stad Dorean te bereiken voordat de poorten sluiten. De weg is steil en vergt veel van zijn krachten. De lucht boven Dorean is helder en met de ervaring van iemand die al vaak buiten heeft overnacht weet de jongen dat het die nacht behoorlijk koud zal worden. Zijn versleten, vuile hemd en de wijde, opgelapte broek bieden hem weinig bescherming tegen de kou.'

Dorean is een bloeiende stad die eens door haar heer Kyrios werd gesticht. Zij biedt bescherming, geborgenheid en een vaderland. Kreupelen, gebrekkigen, belasten - allen vinden zij een warm onthaal. De oude stadskronieken vermelden dat Kyrios op een dag zal terugkeren en wenst dat op dat moment niemand in de stad een andere heer zal dienen.

Echter hoe langer dat duurt, hoe ontevredener de bewoners van Dorean worden. Zij debatteren fel over de betrouwbaarheid van deze oude geschriften en worden prikkelbaar en vijandig tegenover degenen die de oude overlevering in hun hart bewaren. Al spoedig kiezen de inwoners van Dorean zich een leider die alle macht naar zich toe trekt, tekenen en wonderen belooft en profeteert dat de stad zich weldra in nieuwe welvaart mag verheugen.

Slechts weinig mensen wagen het zich tegen de nieuwe dictatuur te verzetten. Bovendien worden allen die nog onverminderd in de terugkeer van Kyrios geloven zonder pardon in de gevangenissen van de stad opgesloten.

Uitg. Groot Goudriaan, 186 pag. pb In nieuwstaat!