Geen producten (0)
 

Veenhof, Johan G. - Na de nacht gloort de morgen

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

In het vooroorlogse Achterdorp aan de Veluwerand werken Tos Scholte en zijn vader zich in 't zweet als daggelders. Ze worden door de rijke boeren letterlijk afgebeuld. Als Tos Scholte het voor zijn ouder wordende zieke vader opneemt, jaagt boer Jan Knol hen allebei van zijn land. Hij voorspelt hun dreigend dat ze nergens in de streek meer aan het werk 't werk zullen komen. Ten einde raad begint de 25-jarige Tos Scholte voor zichzelf. Met een witgeverfde kruiwagen probeert hij boter, kaas en eieren uit te venten in de deftige straten van de naburige stad. Steeds meer klanten krijgt hij, met veel moeite en volharding.

Dan op een avond wordt hij door twee onbekenden in elkaar geslagen. De veldwachter stelt een onderzoek in. Is er een vrouw in het spel? Is het oude wrok van Jan Knol? Is het broodnijd van Stevens, die zijn delicatessenzaak in het nauw gebracht ziet?

Na een tweede aanslag komt uit wie Tos Scholte naar het leven staat. Voor hemzelf een gruwelijke ontdekking, die hem bijna de liefde van zijn leven kost. Johan G. Veenhof schreef met 'Na de nacht gloort de morgen' een van zijn allerbeste klassieke streekromans.

19*2 pagina's gebonden. In mooie staat!