Geen producten (0)
 

Wageningen, Gerda van - Licht in de nacht

€ 3,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Het leven van de jonge Saartje Bal verandert dramatisch nadat haar vader haar beloofd heeft aan een wat oudere weduwnaar, een hereboer uit Bruinisse. Als zestienjarig meisje trouwt ze en komt op de hoeve van de weduwnaar, Salomon de Ronde. Ze wordt boerin op Klorenbeek. Al snel komt ze erachter dat Salomon maar één ding wil, een zoon.

Na bijna twee jaar huwelijk krijgt ze echter een dochter, Emma. Salomon kan deze teleurstelling niet verwerken en hij verdwijnt naar Amerika. Voor Saartje en haar dochter breekt een rustige en ook gelukkige tijd aan. Na jaren komt Salomon plotseling terug op Klorenbeek en dwingt Saartje om hem alsnog zijn zoon te geven. Onverwacht sterft Salomon echter en dan breekt voor Saartje het echte geluk aan.

Na jaren kan ze eindelijk trouwen met haar grote liefde, buurman Toon Vone, de echte vader van haar dochter. Een mooie historische familieroman, waarin goed wordt beschreven hoe het leven was in Zeeland aan het eind van de negentiende eeuw, met name de verschillen tussen de rijke boeren en het arme vissersvolk

Uitgeverij Kok, 216 pagina's gebonden. In  goede staat!