Geen producten (0)
1 2
 

Wezel, Leendert van - Nynke (Aanrader!)

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Het is de 16e eeuw, het begin van de tachtigjarige oorlog....

Een moedige vrouw raakt verstrikt in de netten van een bijgelovige volksgemeenschap

In het jaar 1585 startte de baljuw van het stadje Goedereede een proces tegen Nynke Dimmensdr. Haar werd hekserij en heulen met de duivel ten laste gelegd. Stadsgenoten getuigden tegen deze vermeende heks, deskundigen werden geraadpleegd, en in december 1585 velde de baljuw het vonnis.

Nynke werd al jaren met argusogen gevolgd door haar stadsgenoten. Al vaker en eerder hadden ze haar uitgemaakt voor heks. Maar wat maakte dat het ook werkelijk tot een vonnis kwam?

Wat voor dreiging ging er uit van die eenzame weduwe?

Nynke is een beklemmend verhaal van een middeleeuwse vrouw die langzaam maar zeker verstrikt raakt in een web van verdenking, jaloezie en kwaadsprekerij, gezien door de ogen van haar broer. Een volksgericht? Of was er toch meer aan de hand?

Leendert van Wezel heeft zich diep ingegraven in de geschiedenis van Goedereede. Het resultaat mag er zijn. Alsof je er zelf deel van wordt. De schrijver van Bladstil, een novelle geschreven t.g.v. de Week van het Christelijke Boek in 2006, heeft zich wat mij betreft hiermee geplaatst onder de ‘grote christelijke auteurs’. De Reformatie was niet zomaar een gebeurtenis, een gegeven in de tijd. Het greep diep in in het mensenleven. De auteur weet de emoties weer te geven, de twijfels, de
alledaagse gevolgen. De strijd om een plek te geven aan gegroeide gewoonten en opvattingen. De belangen van de (voormalige) rooms-katholieke kerk, de excessen: ze zijn niet in één keer weg of voorbij. Ze zijn deel van het leven geworden. Hij brengt deze geschiedenis heel dichtbij door de strijd tussen goed en kwaad op zo’n bijzondere wijze vorm te geven.

Bestel dit boek nu voor het goede doel bij Tolle Lege Numansdorp en overtuig u zelf!

410 pagina's pb .2ehands, gelezen staat