Geen producten (0)
 

Locke, Thomas - Naar de einden der aarde

€ 5,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKR-30926
Productcode leverancier Groot Goudriaan
Omschrijving

Constantijn de Grote, de eerste christelijke keizer, is gestorven. Generaals en familieleden vechten nu om de macht. Het hele rijk valt ten prooi aan corruptie. In deze chaotische tijd het jaar 338- speelt de door Thomas Locke knap geschreven roman "Naar de einden der aarde". 

Hoofdpersoon is Kieran, de jongste zoon van Cletus, die de Noord-Afrikaanse landerijen van een consul beheert. Als gevolg van de chaos in het rijk dreigt het landgoed echter te gronde te gaan. Cletus stuurt Kieran op reis naar Carthago, Rome en Constantinopel (goed dat er kaartjes voorin het boek staan), om zijn twee halfbroers en de zoon van de inmiddels overleden consul om hulp te vragen. Onderweg ontmoet Kieran de christelijke handelaar Hannibal en zijn dochter Lydia, met wie hij verder reist. 

Kieran ondervindt veel tegenslag. Piraterij, afgoderij, decadentie en gevangenschap bedreigen hem. Kierans liefde voor de schijnbaar onbereikbare Lydia maakt het leven voor hem nog moeilijker. 

De schrijver heeft zich grondig in de omstandigheden en gewoonten van de vierde eeuw na Christus moeten verdiepen. Met veel spanning en vaart geschreven.

Uitg. Groot Goudriaan, 288 pag. In mooie staat