Geen producten (0)
 

Hein, Christina - Een vrouw uit Riga

€ 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKR-32884
Productcode leverancier Promotheus
Omschrijving

“Riga, begin deze eeuw. Sophie Berkholz werkt als wiskundelerares aan een technische hogeschool en heeft één grote passie: fotograferen. Maar haar familie zet haar genadeloos onder druk om te doen wat van vrouwen wordt verwacht. Ze geeft haar baan op, bergt haar camera weg, trouwt, krijgt een dochter – en is ongelukkig.

Wanneer haar man, de Deense scheepsingenieur Albert Utzon, aan de vooravond van de Russisch-Japanse oorlog door de tsaar wordt uitgezonden naar Port Arthur, vraagt hij Sophie haar dochtertje in Riga achter te laten en hem achterna te reizen. Sophie pakt haar camera en stapt op de trein naar China. De lange en avontuurlijke reis die volgt, wordt voor haar het begin van een nieuw leven.

Een vrouw uit Riga is een kleurrijke en zinnelijke roman over een ondernemende jonge vrouw en haar strijd zich los te maken van de conventies van haar tijd. Christa Hein slaagt erin een levend en overtuigend beeld te scheppen van een vrouwenleven tegen de achtergrond van de donkerste periode uit de Russische geschiedenis: de Russisch-Japanse oorlog, de Revolutie en de Eerste Wereldoorlog.”

Uitg. Promotheus, 331 pag. gebonden.  2ehands en goede staat