Geen producten (0)

Donk, Arina - Draag het niet alleen / Onbewoonbaar verleden / Wie zichzelf overwint

€ 17,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving
Op haar negende jaar is Anne de Jager getuige van het auto-ongeluk dat haar vader het leven kost. Vlak voor zijn dood moet ze hem beloven dat ze niemand zal vertellen wat ze heeft gezien. Dit drukt een zwaar stempel op haar jonge leven. Ze sluit zich af en verbergt al haar gevoelens achter een masker van onverschilligheid en egoïsme. Ook op school is ze onuitstaanbaar, vooral voor Leo. Haar gedrag wordt nog moeilijker als haar moeder enkele jaren later hertrouwt met de pyschiater die haar heeft behandeld.
 
Anne weigert hem te accepteren als  'plaatsvervanger' voor haar gestorven vader.
Niet lang daarna pleegt een vriendin zelfmoord omdat ze de incestueuze handelingen van haar vader niet langer kan verdragen en omdat er niemand bereid lijkt haar te helpen. Ook dit levert Anne veel schuldgevoelens op. Pas als er door omstandigheden een ingrijpend gesprek komt tussen Anne en haar stiefvader, komt de echte Anne te voorschijn. Dan blijkt ook al gauw dat Leo een echte vriend wil zijn.
 
Na het overlijden van haar ouders woont Verie met haar broers en zus bij een oom. Ze voelt zich bij hem echter helemaal niet thuis. Haar oom, maar ook haar broers en zus, verdienen hun geld met diefstal en drugssmokkel. Ze willen Verie erbij betrekken, maar dat loopt helemaal uit de hand. Via een wonderlijke weg komt Vera bij de familie Visser terecht, waar ze liefdevol wordt opgevangen, maar in haar hoofd blijft het spoken....
 

Uitg. de Banier, ca. 490 pag. in 3 delen gebonden. In zeer mooie staat!