Geen producten (0)
 

Maltzahn, Ilsabe - Ilsabe de pleegdochter van de Boze Berendt

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving
Een geschiedenis uit de tijd van de Reformatie in het Duitse Mecklenburg. Het boek verplaatst ons naar Noord-Duitsland ten tijde dat het morgenrood der Reformatie gaat gloren. De grote reformator, Maarten Luther heeft nog net niet zijn 95 stellingen aan de slotpoort te Wittenberg geslagen, als de doop bediend wordt aan IIsabe von Oertzen, die dan reeds een halve wees is. Haar moeder wordt, na de dood van haar vader, uitgenodigd haar intrek te nemen op het slot van 'Boze Berendt, waarin zij toestemt.
  
Moeder IIsabe, waarin de vreze des Heeren is, wordt door een sluwe priester ontmaskerd en overgeleverd aan de inquisitie. Zij sterft kort daarop aan de vele martelingen. Vóór haar dood echter belooft een bevriende priester haar achtergelaten kind te vertellen dat zij alleen zalig kan worden door het bloed van de Heere Jezus Christus. De kleine IIsabe groeit voorspoedig op aan het slot van 'Boze Berendt', wiens oudste zoon acht jaar ouder zijnde, zijn stiefzusje voor velerlei beschermt, o.a. voor priesters, doch ook reeds vroeg zijn genegenheid voor haar doet blijken. Ook zij geeft hem reeds vroeg haar ja-woord, doch trekt dat weer in, als blijkt dat hij later zich afwendt van God en Zijn geboden.
 
Hij komt tot inkeer als hij de almacht Gods krijgt te zien. De inquisitie ontvoert namelijk de jonge Iisabe om haar evenals haar moeder voor haar geloof te doen sterven. God wil echter haar verdedigingstoespraak gebruiken om de inquisitor krachtdadig in het hart te grijpen, waardoor hij van een leeuw een lam wordt. 
 
Uitgeverij Reijnders Harderwijk, 204 pagina's gebonden. In goede staat!