Geen producten (0)
 

Parshal, Craig & Janet - Vuurkroon / Te Vuur en te zwaard (John Knox)

€ 14,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Het broeit in Schotland, 1546. Het volk rebelleert en verlangt naar vrijheid. De boodschap van de protestanten brengt het land in beroering. Hun leiders belanden dan ook als ketters op de brandstapel.
Ransom Mackenzie sluit zich aan bij de protestantse rebellen en droomt van grootse heldendaden. De opstand wordt echter neergeslagen, zijn vader wordt gearresteerd voor het drukken van Bijbelteksten in de volkstaal, en Ransom moet vluchten. Hij trekt zich terug in de Hooglanden, ver weg van de strijd.
Dan krijgt hij een dringend bericht van zijn vroegere leermeester, John Knox. Ransom vertrekt naar Londen om met hem samen te werken. Maar het leven in de kringen rond het hof blijkt verraderlijk en gevaarlijk. Ransom moet kiezen tussen zijn trouw aan de zaak van Knox en zijn liefde voor een onbereikbare vrouw. Wat is uiteindelijk het diepste verlangen van zijn hart?

Deel 2 ' te vuur en te zwaard' speelt in het Londen van 1605. De twee zonen van Ransom Mackenzie kunnen het slecht met elkaar vinden. Andrew is ambitieus; Philip is vrijgevochten. Wanneer Philip zich compromitteert, dwingt Andrew hem te vluchten naar de nieuwe kolonie in Virginia. Ondertussen wordt Andrew meegesleept in een conflict rond de King James bijbelvertaling. Zullen de broers elkaar ooit begrijpen en kunnen vergeven?

Uitg. groot Goudriaan, 782 pag pb in 2 delen compleet! Mooie staat