Geen producten (0)
 

Verboom, J.H.R. - Een open venster (Aanbevolen!)

€ 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKR-5786
Omschrijving

Dit boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel beschrijft de auteur hoe de gemeente van Randenbroek verblijd wordt met de komst van Ds. Van Nelle. Dat heeft heel wat voeten in de aarde. En als de jonge predikant Willem Karel Eduard van Nelle er eenmaal is, worden zijn gangen nauwlettend gevolgd. Ondanks welgemeende adviezen gaat Ds. Van Nelle toch zijn eigen gang. Zijn verstokte vrijgezelleleven, zijn woning, zijn relaties, kortom zijn hele doen en laten vormt het onderwerp van gesprek.

In het tweede deel is er heel wat veranderd in de domineesbungalow. Er heerst een zonnige blijdschap na het huwelijk van Ds. Van Nelle. Maar dat betekent niet, dat de belangstelling voor het pastorieleven afneemt in de gemeente. Pas aan het eind komt de ontknoping van de wazige figuren Adrianus Leonard van Zoest en zijn zwakke vrouw Hendrika, en komt openbaar wie zij nu feitelijk zijn.

De auteur is er in geslaagd een eigentijds, maar levensecht verhaal te schrijven, waarin de karakters van de personen realistisch getekend worden. De Bijbelse boodschap is duidelijk verweven in de gebeurtenissen, en loopt als een gouden draad door het verhaal. Een boek dat tot de laatste bladzijde blijft boeien.

Uitg. gebr. Koster, 316 pag. gebonden. In goede staat!