Geen producten (0)
-15%
Alcock, Deborah - Czaar Alexander
 

Alcock, Deborah - Czaar Alexander

€ 5,95 € 5,06 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

De Russische Grootvorst Alexander Nikolaewitsch, van 1851 tot 1881 bekend als czaar Alexander II was een vriend van Willem II Frederik George Lodewijk van ORANJE NASSAU (Guillot), geboren op 06-12-1792 te Den Haag, gedoopt op 28-12-1792 te Den Haag (getuigen: Dek, Genealogie van het Vorstenhuis Nassau), overleden op 17-03-1849 te Tilburg op 56-jarige leeftijd, begraven op 04-04-1849 te Delft. Koning der Nederlanden (1840-1849), Prins van Oranje Nassau, Groothertog van Luxemburg.
Als gevolg van de Duitse ballingschap van Willem II Frederik George Lodewijk van ORANJE NASSAU groeit Willem II op als Duitse Prins en gaat veel om met zijn Hohenzollernse neven, later koningen van Pruisen.
Hij volgt studies in Oxford en behaalt een doctorsgraad in het burgerlijk recht. Hij vergezelt de Hertog van Wellington als Aide-de-Camp op diens veldtochten tegen Napoleon. De charmante en gevierde prins verwerft in Londen de bijnaam "Slender Billy" of "The Dutch Apollo" en verlooft zich met de Engelse prinses en troonopvolgster Charlotte. Het huwelijk gaat niet door: Charlotte zal later huwen met Leopold van Saksen Coburg, die later koning der Belgen wordt.
Zijn vriendschap met de Russische Tsaar Alexander leidt tot een verbintenis met diens zuster Anna Paulowna.
In de tuinen van Paleis Noordeinde houden zij een menagerie met zwanen, raspaarden en rashonden.

Uitg. Reijnders Harderwijk, 380 pag. gebonden. In mooie staat!