Geen producten (0)
 

Voorde, Els ten - Verzwegen Waarheid / Vallei vol tranen

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Jack is dolgelukkig. Het leven lacht hem toe. Hij heeft net zijn diploma op zak en zal in de komende zomermaanden op de paardenranch van zijn oom gaan werken. Daarna zal hij aan zijn studie voor veearts beginnen. Totaal onverwacht ontmoet hij Mahona, die beweert zijn oma te zijn. Dat zijn vader niet zijn biologische vader is, heeft hij van jongs af aan geweten, maar als blijkt dat ook zijn moeder niet zijn biologische moeder is, stort zijn vertrouwde wereld in.

Tegen de reusachtige Rocky Mountains ligt Max' paardenranch, een prachtige plek waar veel paarden hun laatste dagen doorbrengen. Max is een zwijgzame man die op indrukwekkende manier met paarden om kan gaan. Jack komt als zelfstandig veearts vaak op de ranch van Max. Ook in zijn vrije tijd is Jack er te vinden. Op de rivier ten noorden van de ranch gaat hij regelmatig kanoën. Als Jeremy, een psychiatrische patiënt die tijdelijk bij Jacks ouders woont, met Jack meegaat om te
kanoën, wordt door een ingrijpende gebeurtenis het leven van Jack voorgoed veranderd. De band met Max verstevigt en wordt wel heel bijzonder als Max bij de dood van zijn lievelingsmerrie over zijn verleden begint te vertellen.

Vallei vol tranen is een vervolg op Verzwegen waarheid. Beide boeken berusten op waarheid.

Door haar werk in Noord-Amerika is de schrijfster in aanraking gekomen met Indianen. Ze verdiepte zich in hun leefgewoontes en hoorde bijzondere verhalen, die zij nu gebruikt in haar boeken. Els ten Voorde (1975) is getrouwd, heeft drie kinderen en is lerares Engels.
 
Totaal 375 pag. pb. in 2 delen. Nieuwprijs 33,90!