Geen producten (0)
Compleet!
Klijn, Jan W. - Gert-Jan / Wenkende Horizon / Lichtende einder
 

Klijn, Jan W. - Gert-Jan / Wenkende Horizon / Lichtende einder

€ 14,95
Op voorraad
Omschrijving

In drie delen neem auteur Jan W. Klijn de lezer mee door het leven van Gert Jan Beuzekom. In het eerste deel maken we kennis met de boerenknecht die zichzelf opwerk tot zelfstandig boer en zich met succes op de veehandel stort. Zijn vrouw Mar ziet het aan en bidt dat Gert Jan zal inzien dat hij niets kan op eigen kracht.

In het vervolgdeel De wenkende horizon wil Gert Jan het boerenleven in Zuid-Afrika van dichtbij zien. Hij besluit alleen te gaan; zijn vrouw en zoontje blijven achter op de boerderij in de Alblasserwaard. Kan Gert Jan er een nieuw bestaan opbouwen?

Het afsluitende deel, Lichtende einder, brengt het gezin Beuzekom uiteindelijk toch naar Zuid-Afrika. Mar, die nog niet van harte met hem meegaat, staat afwachtend tegenover de plannen van haar man. Zij is het ook die Gert Jan na drie jaren van hard werken in een vreemd land dat niet het hunne wordt, aanspoort terug te gaan naar hun eigen Alblasserwaard. Maar teruggekomen moet Gert Jan leren en ervaren dat de chte lichtende einder meer biedt dan de aardse horizon.

Uitgeverij Gebr. Koster, 480 pagina's gebonden. Nieuwstaat!