Geen producten (0)
 

Romijn, Wim - Van ploegpaard tot polopony

€ 9,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

'Voor eeuwig verknocht aan paarden," vertelt Wim Romijn in het voorwoord van dit nieuwe platenboek over deze edele viervoeter. En dat is deze kunstenaar zeker. Dit feestelijke boek is als vanouds een lust voor het oog. Wim Romijn vertelt, maar illustreert bovenal over zijn liefde voor het paard. En dat kan hij! Eén illustratie van Wim Romijn zegt vaak meer dan duizend woorden.

Voor dit boek greep Wim Romijn opnieuw naar het penseel. Bijna driehonderd aquarellen en doeken maakte hij voor dit majestueuze boek. Vrijwel ieder ras komt voorbij. In het eerste deel, Gebruik van paarden komen onder andere de Groningers, de Trekpaarden, de Gelderse paarden en de Friezen aan bod. Ook de paarden die voor reddingsboten werden gebruikt, de boswerkers, de melkpaarden en de haute-volée onder de paarden, de polopony's: alles wordt beschreven en vooral verbeeld.

Verder brengt Wim Romijn de concoursen hippique met Friezen, Tuigpaarden en Hackney's in beeld, het aangespannen rijden, de wedrennen, dressuur, endurance en polosport. In het tweede deel, Aard van paarden, schildert Wim Romijn bijzondere kenmerken van paarden. Hij vertelt over typische gedragingen van hengsten, merries en veulens. Maar ook bijvoorbeeld wat flemen en noppen is, over mestfetisjisme en donderjagen.

Kortom, vrijwel alles wat er in Nederland in beeld is op het gebied van paarden, is in dit schitterende platenboek terug te vinden. Daarmee is VAN PLOEGPAARD TOT POLOPONY een waar genot voor de paardenliefhebber.

Uitg. 160 pag. gebonden, in zeer mooie staat!