Geen producten (0)
 

Diepenbroek, Andre - Neef aan de overkant

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKW-35364
EAN code 9789059111318
Productcode leverancier Aspekt
Omschrijving

Neef aan de overkant is een ontmoeting tussen een Palestijn uit Ramallah en een Isra i uit Tel Aviv. Ze delen hetzelfde land, zijn beiden in Nederland geboren maar wisten van elkaars bestaan niet af. Tot een Nederlands radioprogramma hen bij elkaar bracht.

Er loopt een kloof door het land waar Joden en Palestijnen wonen. Fysiek, in de vorm van een hek of muur, maar ook onzichtbaar in de hoofden. Een kloof tussen twee werelden. Volgens de traditie stammen beide volken af van aartsvader Abraham; ze zijn dus verre familie van elkaar. In Neef aan de overkant schrijven twee 'neven' aan weerszijden van de kloof elkaar brieven over een uitzichtloze familieruzie in het Heilige Land.

Mouin Rabbani (1964) werd geboren in Den Haag als zoon van Palestijnse vluchtelingen. Zijn vader was een bekende Palestijnse diplomaat en zakenman. Mouin studeerde geschiedenis en internationale betrekkingen in de Verenigde Staten en Engeland. Hij vestigde zich in 1988, gedurende de Eerste Intifadah, in het land van zijn ouders om bij een mensenrechten-organisatie te gaan werken. Nu werkt hij als analist in Jordani n de Palestijnse Gebieden voor een internationale denktank.

Gideon Soesman (1970) zag in Nij-megen het levenslicht als zoon van holocaustoverlevenden. Toen hij 18 jaar werd, maakte hij ge-bruik van het 'recht op terugkeer' en vestigde zich in Isra Hij studeerde economie in Jeruzalem en business administration in Beer Sheva. Gideon werkt nu als investeringsmanager bij een internationaal elektronicabedrijf.
Begin 2002 is de Tweede Intifadah twee jaar oud; een periode van bomaanslagen, belegerde steden, moord en qebulldozerde huizen....

Uitg. 415 pag. pb. Nieuwstaat nog en laatste exemplaar!  Elders vanaf 20 euro nieuwstaat