Geen producten (0)
 

Halbe-Bauer, Ulrike - De verscheurde stad (Waargebeurd)

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Munster, het jaar 1530. De oogst is mislukt en veel ouders kunnen hun kinderen niet meer te eten geven. De twaalfjarige Kunne treedt daarom als keukenhulp in dienst bij de rijke koopman Knipperdollinck. Vanaf het moment dat de deur van het grote huis achter haar dichtvalt, is ze aan Knipperdollinck overgeleverd. Geen straf, want de rijke man staat bekend als vriend van de armen en behandelt zijn personeel goed.

Kunne vereert Knipperdollinck als haar eigen vader. Maar het duurt niet lang of het dienstmeisje ontdekt dat haar heer een vijand van de bisschop is. Hij neemt regelmatig deel aan gildebijeenkomsten van ambachtslieden, die duidelijk partij kiezen voor de protestanten.
Al snel lopen in het huis van Kunnes heer de wederdopers in en uit. Net als de rest van de huishouding raakt het jonge meisje in hun ban. De twistgesprekken worden met de dag heftiger: er ontbrandt een felle strijd tussen de verschillende religieuze partijen, waarin Kunne steeds verder betrokken raakt …

De waargebeurde geschiedenis van de wederdopers in M nster wordt in dit boek vanuit een fictieve, persoonlijke invalshoek verteld.
Ulrike Halbe-Bauer werd in 1949 in Warendorf (Westfalen) geboren. Ze is lerares Duits en geschiedenis en woont met haar man in FreibergBarnabas, .

Uitg. 124 pag. pb. in mooie staat!