Geen producten (0)
Geen producten (0)

GBS - HB2- Hebreeuwse Bijbel

€ 20,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBy-7164
EAN code HB2
Omschrijving

Hebreeuwse Bijbel, 12 x 18 cm (O.T. grondtekst, N.T. Delitzsch-vertaling).

Thora, Nevi'im, Ketuvim, v'HaBrit HaChadashah
De Hebreeuwse Bijbel is een uniek naslagwerk voor het bestuderen van de Schriften in hun oorspronkelijke taalkundige en culturele context. Het combineert in één nuttige bron zowel een volledig Hebreeuwse versie van de Tenach (Oude Testament) als een Hebreeuwse vertaling van de Apostolische Geschriften (Nieuwe Testament). De Hebreeuwse tekst is die van Christian David Ginsburg (1894), een joodse gelovige en eminente Hebreeuwse geleerde, samengesteld uit de masoretische tekst (rabbijnse bijbel). De Hebreeuwse vertaling van de Apostolische Geschriften is de vertaling van Franz Delitzsch uit 1878 van de Griekse Textus Receptus.

Aan het einde van de negentiende eeuw gebruikte Christian David Ginsburg deze tekst als basis voor deze editie van het Hebreeuwse Oude Testament. Het werd aanvankelijk gepubliceerd door de Bible Society in 1894 en opnieuw gepubliceerd in 1998. Dit is het huidige Bomberg/Ginsburg Oude Testament.

De vertaling van Delitzsch wordt nog steeds beschouwd als de standaarduitgave van het Nieuwe Testament in het Hebreeuws en in de 10e editie werd deze op aandringen van Delitzsch herzien. Deze editie zou worden gebruikt voor bekering onder joden.

Later werd het herzien door Gustaf Dalman. Het is opmerkelijk dat deze edities zijn samengesteld vóór de moderne heropleving van de Hebreeuwse taal, maar dat de vertalingen nog steeds fris en levend zijn voor de lezers van vandaag. Het Nieuwe Testament copyright 1966, 1998

Vertaling: Ginsburg / Delitzsch
Afmeting: 17,9 x 12,5 x 4,2 cm
Pagina's: 1808 + 540

Nieuw