Geen producten (0)

Bachbijbel - Compleet met eigenhandige aantekeningen van Bach zelf

€ 5.500,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Een heruitgave die er precies zo uitziet als het origineel. et meest bijzondere document uit Bachs leven is nu beschikbaar als unieke facsimile-uitgave. Compleet met eigenhandige aantekeningen van Bach zelf.

Wat had Johann Sebastian Bach toen hij in 1750 overleed op zijn boekenplank staan?
Daar is een lijst van bewaard gebleven.
De boeken zelf gingen bijna allemaal verloren.

Maar niet allemaal.
Het boek dat voor Bach het belangrijkste was, zijn driedelige Bijbel met kanttekeningen, hebben we nog.

Nieuw, drie dikke delen in houten kist.

Een spectaculaire ontdekking
In juni van het jaar 1934 werd in het Amerikaanse plaatsje Frankenmuth een heel bijzondere ontdekking gedaan. Een Lutherse predikant logeerde bij zijn neef en zag op de titelpagina van een grote Bijbeluitgave de handtekening van Johann Sebastian Bach.

Het bleek één van de delen te zijn van de driedelige Bijbelmet-commentaar van Abraham Calov, afkomstig uit de bibliotheek van Bach. De andere twee delen waren spoedig gevonden. Daarmee was plotseling een boekwerk tevoorschijn gekomen waarvan we weten dat Bach het in zijn bibliotheek had.

En dat Bach de Bijbel gebruikte weten we daardoor nu ook: hij had bij zijn bestudering van de Bijbel pen en inkt bij de hand. Hij onderstreepte gedeelten die hij van belang vond, corrigeerde fouten die hij tegenkwam, en schreef opmerkingen in de kantlijn.

Van deze volstrekt unieke driedelige "Bach-Bijbel" verschijnt dus nu een heel bijzondere zogenaamde facsimile-heruitgave: een volledige, getrouwe kopie van het origineel.
Een uniek product!. Zie voorbeelden bij de afbeeldingen!

  • Tot 1 januari 2022 betaalt u slechts € 4800,-, dat is een voordeel van €700,-.

Leverbaar !  NIEUW!