Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Dean , Folk - deel 5 (2e hands) - Vijfde leerboek

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Het vijfde leerboek van de Folk Dean methode. Het aantal voordrachtstukken neemt ieder boek toe, zodat er steeds minder nieuwe dingen zijn die problemen geven. In dit deel worden de volgende zaken behandeld:

- Toevallige toonsverhogingen
- De grote terts toonladder
- De drie-achtste en zes-achtste maat
 
Toevallige toonsverhogingen
Er wordt hier de laatste hand gelegd aan de toevallige toonsverhogingen. Dit zijn verhogingen die niet voor aan de sleutel genoteerd staan, en dus niet in de oorspronkelijke toonsoort passen. De leerling beheerst nu alle verhoogde boventoetsen, namelijk: fis, gis, ais, cis en dis.  
 
De grote terts toonladder
Dit onderdeel neemt het grootste gedeelte van boek vijf in beslag. Het is ook een uitermate belangrijk onderdeel. Met name de vingerzetting moet gedegen geoefend worden. De hele theorie achter de toonladder kan nu nog achterwege blijven. Er worden in dit deel drie grote terts toonladders behandeld; die van C, G en F. Ook de intervallen moeten goed gestudeerd worden. 

De drie-achtste en zes-achtste maat
Over het algemeen wordt dit Folk Dean goed uitgelegd. Het is wel goed om nog het verschil tussen de drie-achtste en de zes-achtste maat aan te geven. Bij een drie-achtste maat heeft men te maken met alleen een hoofdaccent op de eerste tel. Bij de zes-achtste maat komt er op de vierde achtste een nevenaccent. De leerling moet dit goed voelen, om een zes-achtste maat soepel te kunnen spelen. 

Nieuwe termen
Er worden in boek vijf drie nieuwe termen geïntroduceerd:
- Con moto: Deze term verschijnt voor het eerst op bladzijde elf. Het betekent „met beweging?. - Semplice: Dit staat boven het Wiegelied op bladzijde twintig. Het woord zelf doet zijn betekenis al vermoeden: „eenvoudig?. - A  Tempo: Deze term wordt gebruikt in de Pastorale (nummer 458, bladzijde 22) in de laatste maat van het één na laatste systeem. Het komt alleen voor na een vertraging of een versnelling en het betekent dat het tempo van vóór de vertraging of versnelling weer opgepakt moet worden. 

Uitg. 24 pag. in goede staat!