Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Horst, F. van der - Maat en Ritme (deel 2)

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBLNMe-34923
EAN code BVP795
Productcode leverancier Broekmans en van Poppel
Omschrijving

Van der Horst maat en ritme deel 2 is het vervolg op het eerste deel uit deze populaire serie. Componist en leraar muziektheorie op het Sweelinck conservatorium F. van der Horst schotelt opnieuw 150 leuke en leerzame oefeningen in het uitvoeren van ritme voor, voor zangstudie en solfège ofwel zangoefeningen met als doel om uw muzikale gehoor te ontwikkelen. De melodie wordt gezongen zonder de tekst, met gebruikmaking van de namen van de noten.

Van der Horst maat en ritme deel 2 gaat, zoals de boektitel zegt, over maat en ritme. Maat is de indeling in tijd, in delen van gelijke tijdsduur. Elk stukje neemt evenveel tijd in gebruik. Ritme is de onderverdeling en samenvoeging van maatdelen. Ofwel: de afwisseling van lange en korte noten in een muziekstuk. Het praktische, complete lesboek is geschikt voor muziekstudie.

Van der Horst maat en ritme deel 2 heeft een uitdagende opbouw en een heldere uitleg en notenbeeld. U leert over antimetrische figuren, maatwisseling, dubbel ritme en polyritmiek. De oefeningen zijn gerangschikt naar moeilijkheidsgraad.

Uitg. Nieuw!