Geen producten (0)
1 2
 

Mulder, Klaas Jan - Improvisaties 16 (Noten) - Psalm 42

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBLNOr-24885
EAN code CP6047
Omschrijving

Improvisaties (16) Psalm 42 (Noten)

De schitterende Improvisatie van psalm 42 nu in Notenschrift.   Voor klavar klikt u HIER

For all sheet music, PLEASE CLICK HERE !

Als basis voor de notatie van Psalm 42 is gebruik gemaakt van de befaamde Philips-opname vanuit de Oude Kerk van Amsterdam. Ter illustratie van de genoemde keuze-issues, is als aardigheid het openingskoraal in tweevoud bijgevoegd. De oerversie vanuit Amsterdam is geïnspireerd op de klank van een enkel prestantregister, terwijl de tweede variant - die decennia later ontstond in de Rotterdamse Laurenskerk - een meer mystieke sfeer ademt. Daar had Mulder immers de beschikking over een zeer karakteristiek zwelwerk, met strijkers en een zacht zestienvoetsregister. Probeer die Laurens-versie maar eens klinkend te krijgen op een klein, neobarok begeleidings-orgeltje van pak-em-beet tien, twaalf registers...

Ik nodig u uit op zoek te gaan naar de muziek tussen de noten. Alleen vanuit een dergelijke insteek kan deze muziek de overtuiging krijgen die het nodig heeft.

Wat betreft de gespeelde kwintparallellen is de keuze gemaakt om deze mee te nemen in de notaties. Ze zijn onmiskenbaar typerend voor de zogenoemde Mulder-sound. Of hij zich in die keuze helemaal zou hebben kunnen vinden, valt te betwijfelen. In de spaarzame notaties die hij zelf maakte werden deze er immers wel steevast uitgeschreven. Toch vond de uitgever dat er teveel ‘eigens’ verloren ging, als hij ook daar compositorisch mee aan de slag ging.

Uitg. 24 pag. Nieuw!  mulder psalm 42