Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Jong, Margreeth Chr. de - Psalmen en Gezangen voor orgel (3) Andächtige Musique

€ 16,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBLNOr-1675
EAN code 331033
Omschrijving

Margreeth Chr. de Jong behaalde in 1986 aan het Rotterdams Conservatorium de diploma’s Kerkmuziek, Docerend Musicus orgel en Uitvoerend Musicus orgel, gewaardeerd met het cijfer 10. Op grond van deze zeer uitzonderlijke prestatie ontving zij van het Nederlandse ministerie tot driemaal toe een beurs voor verdere studie in het buitenland. Zij vervolgde haar studie bij Guy Bovet te Zwitserland, alsmede bij Jean Langlais en Marie-Louise Jaquet-Langlais aan de Schola Cantorum te Parijs, waar zij in 1988 de Prix de Virtuosité met de hoogste waardering behaalde.

In hetzelfde jaar behaalde zij eerste prijzen op het internationale UFAM-orgelconcours (“degré honneur”) te Parijs en het internationale César Franck-concours te Haarlem. In 1994 werd zij vanwege haar verdiensten voor de Franse orgelcultuur door de Société Académique “Arts - Sciences - Lettres” te Parijs met de zilveren medaille onderscheiden. Margreeth Chr. de Jong is kerkmusicus van de Nieuwe Kerk te Middelburg

Deel III in de serie Andächtige Musique. Variaties en koraalzettingen over Psalm 87 en 136 en de Tien Geboden des Heeren. Een aantal van deze bewerkingen zijn op de cd Andächtige Musique verschenen.