Geen producten (0)
-35%
Jong, Addy de - Psalmen en Gezangen (2)
 

Jong, Addie de - Psalmen en Gezangen (deel 2)

€ 16,95 € 10,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBLNOr-1668
EAN code 331042
Productcode leverancier den Hertog
Omschrijving

Addie de Jong (1941-1997) begon in 1996 met het schrijven van deze zeventien bewerkingen van psalmen en gezangen die hij opdroeg aan collega-organisten. De bewerkingen zouden door Addie de Jong zelf worden opgenomen op cd in de Joriskerk in Amersfoort. Zover mocht het niet komen; hij werd tijdens de voorbereiding van de opname getroffen door een hersenbloeding en overleed op 3 april 1997.

De koraalbewerkingen zijn later toch nog op cd verschenen, opgenomen door bevriende collega-organisten van De Jong. De zeventien bewerkingen waren door Addie de Jong genoteerd in een muzieknotatieprogramma, op basis daarvan kon deze uitgave worden gerealiseerd door uitgeverij Den Hertog.

De bewerkingen zijn geschreven in een toegankelijk klassiek en romantisch idioom. Meestal is een tweeklaviers orgel nodig, soms kan een eenklaviers instrument volstaan, zoals in de Partita over Psalm 134 (deel 1). De moeilijkheidsgraad ligt iets boven het niveau van de gemiddelde Nederlandse koraalbewerking. Als voorspelen misschien wat aan de lange kant, is de muziek uitstekend geschikt voor collectespel of in- of uitleidend orgelspel.

Deel 2 - Psalm 97; De Heer is God en niemand meer; Wie maar de goede God laat zorgen; God roept ons, broeders tot de daad. 28 blz. gen. 331042 € 16,90