Geen producten (0)
1 2
 

Jong, Addie de - Psalmen en Gezangen (deel 3)

€ 16,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBLNOr-1669
EAN code 331043
Productcode leverancier Den Hertog
Omschrijving

Addie de Jong (1941-1997) begon in 1996 met het schrijven van deze zeventien bewerkingen van psalmen en gezangen die hij opdroeg aan collega-organisten. De bewerkingen zouden door Addie de Jong zelf worden opgenomen op cd in de Joriskerk in Amersfoort. Zover mocht het niet komen; hij werd tijdens de voorbereiding van de opname getroffen door een hersenbloeding en overleed op 3 april 1997.

De koraalbewerkingen zijn later toch nog op cd verschenen, opgenomen door bevriende collega-organisten van De Jong. De zeventien bewerkingen waren door Addie de Jong genoteerd in een muzieknotatieprogramma, op basis daarvan kon deze uitgave worden gerealiseerd door uitgeverij Den Hertog.

De bewerkingen zijn geschreven in een toegankelijk klassiek en romantisch idioom. Meestal is een tweeklaviers orgel nodig, soms kan een eenklaviers instrument volstaan, zoals in de Partita over Psalm 134 (deel 1). De moeilijkheidsgraad ligt iets boven het niveau van de gemiddelde Nederlandse koraalbewerking. Als voorspelen misschien wat aan de lange kant, is de muziek uitstekend geschikt voor collectespel of in- of uitleidend orgelspel.

Deel 3 - Psalm 98; God is getrouw; De Heer is mijn herder; Wij knielen voor Uw zetel neer.
28 blz. gen. 331043 € 16,90