Geen producten (0)

Werfhorst, Gerrit Jan van de - Het Kerkelijk Jaar (deel 1)

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBLNOr-20457
EAN code Opus10-122
Omschrijving

Zoals de titel van de bundel al laat aanzien, is deze bundel gedurende het gehele kerkelijk jaar te gebruiken, terwijl een aantal van de bewerkingen ook bruikbaar is tijdens de "gewone" erediensten.

Voor de melodie van "Hoe zal ik U ontvangen" is het thema van het wonderschone trio van Bach's "Wachet auf" gebruikt.

De bewerkingen van de kerstsuite kunnen aanéén worden gespeeld waardoor de suite ontstaat die zeer geschikt is voor het spelen voor de eredienst.

Door toepassing van liederen waarvan de beginnoot in de terts begint. wordt in 4 stappen een "rondje" gemaakt door verschillende grote terts-toonladders. Begonnen wordt met de toonladder F majeur, daarna wordt afgegleden naar Des- en vervolgens A ma-jeur, waarna weer wordt afgesloten in de begintoonaard F majeur.De bewerkingen kunnen ook afzonderlijk worden gespeeld.

De koraalbewerking over "Jezus, leven van mijn leven" heeft in ingetogen karakter terwijl de bewerking van "Daar juicht een toon" daarentegen uitbundig is wat d.m.v. het gebruik van de trompet wordt uitgebeeld.

In het voorspel van psalm 47 ligt het voor de hand dat het "omhoog varen"wordt uitgebeeld wat dan ook gebeurt aan de hand van stijqende notenreeksen.
Voor de laatste twee bewerkingen is, evenals het eerste trio weer gebruik gemaakt van thema's van de grote meester. Voor het trio "Heer, ik hoor van rijke zegen"is het bekende thema uit cantate BWV 147 gebruikt en voor psalm 87 de fuga van praeludium 5 uit de "8 kleintjes".

Uitg. 19 pag. Nieuw! Zie voorbeelden bij de afbeeldingen!