Geen producten (0)

Mourik, Gerben - Psalmenpalet

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBLNOr-5955
EAN code Opus10-209
Omschrijving

Componist: Gerben Mourik       Bij de afbeeldingen van dit artikel staan proefstukjes!
Omvang: 42 pagina's
Idioom: divers
Moeilijkheidsgraad (1-10): 5-6
 
Inhoud:
Nocturne Psalm 4 : 4 
Duo Psalm 6
Trio Psalm 9
Prière Psalm 13
Ouverture Psalm 35
Fuga Psalm 116
Rondo Psalm 117
Impressie Psalm 137
Tuba Tune Psalm 150

Gerben Mourik (1981) studeerde aanvankelijk bij Albert van der Hoeven en Jolanda Zwoferink. Hij zette zijn studie voort bij Ben van Oosten. Het diploma Uitvoerend Musicus (1e fase) en de aantekening orgelimprovisatie werd in 2004 behaald aan het Brabants conservatorium te Tilburg met als docenten Bram Beekman en Henco de Berg. Tevens studeerde hij af in de specialisatie kamermuziek. Lessen in uitvoeringspraktijk werden gevolgd bij Ad van Sleuwen.
 
 In 2006 studeerde hij af voor de opleiding 2e Fase uitvoerend musicus (met als hoofdvakken orgel & improvisatie) aan het Brabants conservatorium bij resp. Bram Beekman en Henco de Berg. Tevens volgt hij privé - improvisatielessen bij Ansgar Wallenhorst en Naji Hakim en lessen met werken van Franck en Tournemire bij Ben van Oosten. Cursussen werden gevolgd bij o.a. Theo Brandmüller en Cor Ardesch. Gerben Mourik verleende zijn medewerking aan een vijftiental cd-opnamen, waarin hij naast orgelliteratuur veel aandacht besteedde aan Nederlandse composities, ook in samenwerking met instrumentalisten. Verder werkte hij mee aan de DVD ‘Improvisata’, opgenomen in de Martinikerk te Bolsward. Als organist was hij werkzaam in het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam (1998-2000) en te Klundert (2000-2006). Vanaf 1 juli 2006 is hij organist van de Grote Kerk te Oudewater. Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde een eervolle vermelding op het B.A.C.H. - improvisatieconcours te Amersfoort (2000) en de 1e prijs op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). Ook was hij finalist op het Internationale orgelconcours te Haarlem (2004) en in 2005 won hij de 1e prijs op het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK).
 
 Als begeleider van koren is treedt hij veelvuldig op, zo voerde hij met het koor ‘Vocal Devotion’ o.l.v. Coen Ruivenkamp diverse grote koorwerken uit in een transcriptie voor orgel en piano met pianiste Caecilia Boschman. In 2006 zal ook een cd verschijnen met medewerking van deze pianiste, waarop o.a. de Variations Symfoniques van C. Franck opgenomen zullen worden. In 2005 verscheen de eerste bundel bladmuziek met drie psalmimprovisaties bij Cantique. Naast deze activiteiten is hij werkzaam als internationaal concertorganist, hij gaf o.a. concerten in Düsseldorf en Rhede, BRD (2005) en in 2006 staan o.a. concerten in Engeland en Italië op het programma.

Uitg. 42 pag. Nieuw!