Geen producten (0)
Geen producten (0)

Lekkerkerker, Gijsbert - 40 Psalmen voor kinderen - voor de beginnende organist of pianist - 2 stemmig

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Voor de beginnende Pianist of organist! Eenvoudig koraalboek met 40 Psalmen voor kinderen om te leren spelen! Een prachtig boek wat we u voor slechts 5,95 aanbieden waarmee de kinderen die met beginnen te leren spelen, eenvoud met twee vingers de Psalmen kunnen spelen. Mooi toch?

Uit het voorwoord (van de hand van de organist Gijsbert Lekkerkerker)
Dit muziekboek met de 40 bekendste psalmen voor orgel is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar. De psalmen heb ik bewust 2 stemmig geschreven voor de jonge orgelleerlingen, omdat er praktisch geen eenvoudige koraalboeken te verkrijgen zijn voor deze doelgroep. Dit ondanks het feit dat er veel kinderen zijn die graag een muziekinstrument willen leren bespelen. Bekende melodieën waaronder psalmen zijn dan een stimulans. Je kunt de melodieën van deze psalmen met even lange tonen (niet ritmisch) spelen of ritmisch, zoals origineel het geval was bij Calvijn in 1539 in Genéve. Men zong ze in de Franse taal.

Dankzij Petrus van Datheen konden de protestanten in Nederland vanaf 1566 de psalmen ook in hun eigen taal zingen, want hij vertaalde het Franse psalmboek van Calvijn in het Nederlands. De melodieën zijn deels gemaakt door Louis Bourgeois (1510-1572) cantor in Genéve en door Maistre Pierre. Deze 40 psalmen kunnen natuurlijk ook op een piano of keyboard gespeeld worden naast de gewone lesmethode voor beginners.

Nieuw! Slechts 9,95 en de laatste doos! OP=OP  Zie voorbeeld van Psalm 1 bij de afbeeldingen van dit artikel