Geen producten (0)
-59%
Wit actie2 Wit, Marjolein de - Dialoques (fluit en piano) Aanbevolen! Wit, Marjolein de - Dialoques (fluit en piano) Aanbevolen!
1 2 3
 

Wit, Marjolein de - Dialogues (fluit en piano) Aanbevolen!

€ 16,90 € 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NCDIn-7207
EAN code 8716114114220
Omschrijving
Met ”In the Half-Light” van William Lloyd Webber lijkt het alsof direct de toon wordt gezet op de nieuwe cd ”Dialogues” van Marjolein de Wit op fluit, begeleid door Jelger Blanken op piano.

En die toon is dan die karakteristieke fluit-pianomuziek uit het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Klanken die niet altijd even rechttoe rechtaan klinken en soms neigen naar atonaliteit of moderniteit. Maar… zover gaat het bij het merendeel van de stukken op deze geluidsdrager niet.

Een groot deel van de werken die De Wit en Blanken uitvoeren is origineel voor deze bezetting en van Franse origine, wat zich laat beluisteren als lichtvoetig, hier en daar lyrisch-melancholiek.

De titel van de ”Deux Dialogues” van Louis Durey doet vermoeden dat het gaat om een stuk voor beide instrumenten; echter, dit is juist het enige werk voor fluit solo. De componist weet door de afwisseling van klanken en fraseringen de suggestie te wekken dat het om een muzikale samenspraak gaat, misschien tussen een fladderende vogel en een bezadigd landdier. De werken van Gretchaninoff en Carl Nielsen zijn smaakvolle bewerkingen. kees alers

Voor beide musici is een grote wens in vervulling gegaan, nu deze cd op de markt is gebracht. Hun jarenlange ervaring en vakmanschap resulteren in een mooie geluidsdrager van grote klasse. Het boekje toont op de voorkant alleen de fluitiste. Gezien de titel van de cd en de samenstelling van het duo was een afbeelding van beide musici op de voorkant sympathiek geweest. Zeker omdat ‘begeleider’ Jelger Blanken minstens zo’n groot aandeel heeft in het duo als de fluitiste en daarom die plaats verdient. Cum Laude
 
In the Half-Light
Mulberry Cottage
Pan et les Bergers (‘La Flûte de Pan’, Op. 15) |
Romance
The Gardens of Eastwell
Les Chemins de l’Amour
Modéré, Deux Dialogues, Op. 114 (fluit-solo) |
Animé, Deux Dialogues, Op. 114 (fluit-solo) |
Au Foyer, Op. 145
Romance,Uit: Suite pour flute et piano
Scherzo, Uit: Suite pour flute et piano
Idylle (‘Suite de Trois Morceaux’)
Cantabile
Presto
La Cage de Cristal
Romance, Fantasistykker Op. 2
Humoresque, Fantasistykker Op. 2
 
Nieuw!  Actie