Geen producten (0)
 

Tuinier,ds. D.W.- Mijn ogen hebben Uw zaligheid gezien

€ 7,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2CDVe-714
EAN code 8713637937213
Omschrijving

Ds. D. W. Tuinier vertelt voor onze kinderen bijbelverhalen rondom het kerstfeest, m.m.v. kinderzang uit Urk en Zeeland.

Mijn ogen hebben Uw zaligheid gezien
Zo heet dit luisterboek. Weet je wie deze woorden uitroept? Het is Simeon. je kent hem wel. je ziet hem elke dag in Gods huis. Daar is hij het liefst. Want hij heeft de Heere lief. Het zingt in zijn hart:

Hoe branden mijn genegenheen
Om s HEEREN voorhof in te treen
Mijn ziel bezwijkt van sterk verlangen
Mijn hart roept uit tot God, Die leeft
En aan mijn ziel het leven geeft....


Vandaag is hij er weer. Hij komt de tempel binnen. Hij ziet de priesters, het altaar en de dieren. Opeens ziet hij twee mensen, een vader en een moeder. De vrouw heeft een klein kindje in haar armen. Dat laat ze aan de priester zien. Het hart van Simeon bonst van blijdschap. Hij weet het. Hij gelooft het... met zijn hart... Dit Kind is de Heere Jezus, de beloofde Messias, waar Hij zo lang naar heeft uitgezien. Vlug loopt hij op jozef en Maria af. Hij steekt zijn handen uit. Zijn ogen kijken blij. Hij neemt het Kind in zijn armen. Hij drukt het tegen zich aan. Hij weet dat dit Kind de Zaligmaker is. ja, hij weet dat Hij ook voor hem gekomen is. De Heere Jezus is ook zijn Zaligmaker. Daar zingt hij van. Het is zijn lofzang.

Zo laat Gij Heer; Uw knecht,
Naar 't woord, hem toegezegd,
Thans henengaan in vrede;
Nu hij Uw zaligheid,
Zo lang door hem verbeid,
Gezien heeft op zijn bede.


Hij zingt van: Uw zaligheid. De Zaligmaker komt om Zijn volk zalig te maken van hun zonde. Daar hoort Simeon ook bij. Zijn hart is vol van Jezus, van Zijn liefde en genade. En jouw hart..? Hoor je het goed? Simeon zegt eigenlijk: Heere, laat mij nu maar sterven. Sterven is nu niet erg meer. Waarom niet? Omdat hij de Heere jezus heeft gezien. Hij heeft Hem in zijn armen. Zul je dat goed onthouden? Sterven kun je alleen met de Heere jezus in je armen. Zonder Hem ben je arm en ongelukkig. Maar met de Heere jezus ben je rijk, voor altijd.

Niet alleen Simeon mag de Zaligmaker zien. Je hoort ook over Maria, Elizabeth en Zacharias. De geboorte van Gods Zoon wordt verteld. De herders komen ook bij de kribbe van Bethelem. Ook zij zeggen: onze ogen hebben Uw zaligheid gezien.

Luister maar goed naar de verhalen uit Gods Woord. De Heere wil je daardoor leren en bekeren. Dat doet Hij vaak als je jong bent. Elk verhaal sluit af met een psalmvers of een lofzang. Zingen is fijn. Het is eigenlijk bidden.
Ik hoop en bid of je jong de Heere mag liefhebben. Dat is het rijkste leven.

Zoek Jezus veel
Zoek Jezus vroeg
Wie Hem vindt
Die heeft genoeg.


Ds. D.W. Tuinier

Inhoud
1. Kinderzang Psalm 98
2. De geboorte van de Heere Jezus aangekondigd (Luk. 1:26-50)
3. Kinderzang 'De Lofzang van Maria'
4. Johannes is zijn naam (Lukas 1:57-79)
5. Kinderzang 'De Lofzang van Zacharias'
6. De geboorte van de Heere Jezus (Lukas 2:1-7)
7. Kinderzang 'Ere zij God'
8. De herders in de velden van Efratha (Lukas 2:8-20)
9. Kinderzang Psalm 97
10. Mijn ogen hebben Uw zaligheid gezien (Lukas 2:25-38)
11. Kinderzang Ps. 100:1 en 4
12. Kinderzang 'De lofzang van Simeon'

Over de auteur....
Ds. D.W. Tuinier (1964) is sinds 2007 predikant van de gereformeerde gemeente te Aagtekerke. Daarvoor diende hij de gemeente Terwolde de Vecht