Geen producten (0)
-50%
Strom, Kay Marshall - De onaanraakbare Strom, Kay Marshall - De onaanraakbare
1 2
 

Strom, Kay Marshall - De onaanraakbare

€ 19,99 € 9,99 (inclusief btw 9%)
Niet op voorraad
Uitvoering niet leverbaar
Omschrijving

Ashish verdwaalt als hij zijn vader gaat zoeken en neemt nietsvermoedend een slok water uit een bron van de hogere kasten. Zo verontreinigt hij de bron. Mannen uit een hogere kaste ranselen hem daarop ongenadig af. Zijn vader brengt hem naar een dokterspost. Om aan geld te komen leent de man geld bij een rijke landeigenaar. Niet wetende dat hij zichzelf en zijn gezin als slaaf verkoopt. Het harde werken, de gevaren en de vernederingen eisen hun tol en het gezin besluit te vluchten. Maar was dat wel een goed besluit?

De onaanraakbare van schrijfster Kay Marshall Strom is het eerste boek van een serie over Indiase Dalits. Als roman geschreven leest het lekker weg en tegelijkertijd krijg je een beter beeld over de positie van kastelozen in India. Dit boek geeft een goed beeld welke gevolgen dit systeem op mensen heeft. En met welke worstelingen mensen dag aan dag te maken hebben. Ik vond het een zeer indrukwekkend boek en zie uit naar het volgende deel.

Andere culturen en mensen hebben mij altijd al geboeid. Andere kleuren, geuren, gewoonten. In alle culturen hebben mensen dezelfde gevoelens en verlangens alleen…de cultuur bepaalt hoe de mens zich uit en kan uiten.

Kay Marshall Strom - Er bestaan culturen waar bepaalde mensen geen waarde hebben. Onrechtvaardige, onmenselijke praktijken die aan het licht moeten komen. Dit is een motivatie van Kay Marshall Strom geweest om over de Indiase Dalits te schrijven. Wat een groot onrecht wordt mensen aangedaan. Vanwege hun lage afkomst afgeschreven en behandeld als vuil. De Hindoeïstische religie houdt deze vorm van slavernij in stand. Hier geldt letterlijk dat als je als een dubbeltje geboren bent je nooit een kwartje wordt. Als je geboren wordt in een lage kaste of buiten een kaste dan is het je eigen schuld (karma) en alleen door goede werken en de dood (reïncarnatie) kan je verder komen in het leven. Zo worden mensen die kasteloos zijn, de onaanraakbaren, veroordeeld tot een leven als zondaars, zonder hoop.

302 pag. pb. Nieuw! Nu van 19,95 voor slechts 8,95. OP=OP