Geen producten (0)
-13%
Baaij deel 2 0
 

Baaij, ds. W. - Verzamelde werken deel 2

€ 39,95 € 34,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTPr-29466
EAN code 9789492838025
Omschrijving

In dit tweede deel van het verzameld werk van ds. W. Baaij (1893-1961) wordt het verslag van het leven van ds. Baaij vervolgd in zijn zoeken naar een kerkelijke verbinding en zijn overgang van de vrije gemeente naar de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Deze weg loopt in Gods voorzienig bestel naar de gemeente te Alphen aan de Rijn en Doorn, waar zijn overgang naar de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland plaatsvindt. Over deze beide gemeenten leest u enige wederwaardigheden, alsmede de door hem ondervonden kerkelijke problemen vanwege wereldgelijkvormigheid en wat zijn ‘vrijbuiteren’ genoemd wordt.

Van de kerkelijke behandeling hiervan zijn verslagen opgenomen uit de verschillende archieven. Tenslotte worden van een paar gemeenten een aantal kenmerkende omstandigheden aangehaald. Achter al deze wetenswaardigheden zijn veertien preken opgenomen, uitgesproken op christelijke herdenkingsdagen.
De deel 3 en 4 van zijn Verzameld werk hebben predikaties en catechisatielessen over de Heidelbergse Catechismus een plaats.

Uitg, 704 pag. gebonden, Nieuw!