Geen producten (0)
 

Velde, dr. M. te e.a. - Confessies (Aanbieding!)

€ 14,95
Op voorraad
Omschrijving

Gereformeerde geloofsverantwoording in zestiende-eeuws Europa
Van de belijdenisgeschriften uit de Reformatietijd zijn de Nederlandse Geloofsbelijdenis (NGB) en de Heidelbergse Catechismus overbekend geworden. Daarentegen bestaat er onder protestants-gereformeerde Nederlanders nauwelijks kennis van andere Europese belijdenisgeschriften uit die eeuw. Dit boek wil de rijke confessionele erfenis uit de gereformeerde traditie ontsluiten voor een breed publiek. Het biedt naast de bekende tekst van de NGB vier andere belangrijke confessies uit de jaren rond 1560:
-De geloofsbelijdenis van Theodorus Beza, medewerker en opvolger van Calvijn. Hij schreef die in Lausanne in 1556-1557 als verantwoording van zijn geloof voor zijn oude vader die rooms-katholiek was gebleven.
-De geloofsbelijdenis van de Franse Hugenotenkerken, opgesteld door hun eerste (geheime) synode in Parijs in 1559.
-De geloofsbelijdenis van de Schotse kerken, in opdracht van het Schotse parlement in 1560 geschreven door John Knox en vijf andere theologen om te dienen als basis voor het doorvoeren van de Reformatie in Schotland.
-Na de vierde confessie, de NGB van Guido de Brès uit 1561, volgt dan als vijfde geschrift de Tweede Helvetische confessie. Die werd in 1561 opgesteld als geestelijk testament door Heinrich Bullinger, de opvolger van Zwingli in Zürich, en in 1566 gepubliceerd.

Het boek opent met een algemene verantwoording en een brede kerkhistorische inleiding. Elke belijdenis wordt voorafgegaan door een historische introductie en is voorzien van aantekeningen over personen en begrippen die minder bekend zijn. Via een register kan men voor eigen studie vergelijken wat de diverse belijdenissen zeggen over elk belangrijk leerstuk.

608 pagina's gebonden Nu slechts 14,95! OP=OP