Geen producten (0)
-50%
525x840 1 Ruitenburg, ds. P. van - Wie God is
1 2
 

Ruitenburg, ds. P. van - Wie God is

€ 15,90 € 7,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTa-4683
EAN code 9789033120879
Productcode leverancier Den Hertog
Omschrijving

52 bijbeloverdenkingen over hoe God Zich openbaart
God is een oneindige Geest, majesteitelijk en onbegrijpelijk genadig. Hoe zouden we ons ooit een goed beeld van de Heere kunnen vormen? God gaat ons verstand ver te boven. Hij is voor zondige mensen zo ondoorgrondelijk dat tallozen de moed hebben opgegeven om Hem ooit te leren kennen. Anderen blijven met de vraag worstelen wie God eigenlijk is, zonder tot een oplossing te komen.

Ook dit boek kan niet afdoende uitleggen wie God is. Wel laat ds. Van Ruitenburg aan de hand van bijbelse kernwoorden zien hoe God Zich geopenbaard heeft. Bijvoorbeeld door na te gaan wat het betekent dat God ÈheiligÉ is en wat het verschil is tussen ÈbarmhartigÉ en ÈgoedertierenÉ. Ook in Zijn namen laat God iets van Zichzelf zien: ÈGodÉ, Ède AlmachtigeÉ, ÈHeereÉ, ÈHEEREÉ met hoofdletters, ÈHeere der heerscharenÉ.
Ook al zijn wij zondige schepsels en blijft God de allerhoogste Majesteit, het is mogelijk dat de Heilige Geest onze ogen voor de verborgen God opent en dat we Hem gaan ontmoeten! Als dat gebeurt, zien we des te beter wat een zondige mensjes wij zijn en schreeuwen we om genade. In dit boek komt echter ook naar voren dat God in Christus Ègaarne vergevendeÉ is. Het is zelfs mogelijk ÈomgangÉ met de hoge God te hebben.
        In deze serie verschenen:
        Echt geloven
        Elkaar begrijpen
        Naar de hemel
        Klagen mag
        Wie God is
        Naar de kerk
        Tijdgeest
        Iedereen een ambt
        Diep ontzag

204 pag. pb. Nieuw! Laatste exemplaar!