Geen producten (0)
1 2
 

Hull, Nancy L. - Woeste golven (Aanbieding!)

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Dover, Engeland 1940. De veertienjarige Alec Curtis wil niets liever dan naar zee. Sinds het neefje van Alec door zijn schuld is omgekomen, is hij op de vlucht. Op de vlucht voor zijn vader die hem niet kan luchten of zien, op de vlucht voor het verleden en op de vlucht voor zichzelf.
Hoe dichter de oorlog Engeland nadert, hoe meer Alec zich gedwongen voelt om iets te doen voor zijn kameraden in Frankrijk. Maar hoe zal de gevaarlijke tocht naar de overkant van het Kanaal aflopen?

On rough seas, de Engelse versie van deze roman werd door Enny de Bruijn in het Reformatorisch Dagblad besproken als een serieuze poging tot christelijke literatuur.
'Amerikaanse christelijke romans zijn niet per definitie makkelijk, simpel en voorspelbaar.
Ook aan de overkant van de oceaan worstelen schrijvers met dezelfde dilemma's en vragen als hun vakbroeders in Nederland.'

Dit boek is het debuut van Nancy L. Hull, docent jeugdliteratuur aan Calvin College, Grand Rapids.
Gegrepen door een artikel over de slag om Duinkerken verdiepte ze zich in de evacuatie van de soldaten. Het resultaat van haar gedegen onderzoek is een verhaal over gewone mensen in bijzondere tijden, een verhaal over angst en hoop.

Uitg. de Banier, 252 pag. pb. Nieuw!