Geen producten (0)
 

Brons-van der Wekken, Sarina - Ruimte door regels

€ 18,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKHG-23509
EAN code 9789023922698
Omschrijving

Paul is net 4 jaar geworden. Paul is supergewenst. Toen hij geboren werd, was duidelijk dat hij de grote liefde van zijn moeder was. Het was Paul voor en Paul na, alles draaide om haar fantastische mannetje. Het spreekt voor zichzelf dat hij in alles zijn zin krijgt. Zij had lang gewerkt, dus hij krijgt wat zijn hartje begeert.

Paul wordt een ergerlijk jochie. Als Paul en zijn moeder ergens op bezoek zijn en Paul laat zich niet corrigeren, dan lacht zijn moeder maar wat. De eerste dag op school is een drama. Ineens is Paul niet meer het middelpunt van de wereld. De juf heeft niet veel aandacht voor hem. Hij mag ook een heleboel dingen niet. Hiermee heeft hij nooit leren omgaan. Pauls wereld stort in. 

Een kind zonder grenzen in de opvoeding heeft het niet getroffen. In Ruimte door regels maakt Sarina Brons duidelijk hoe belangrijk, veilig en waardevol het stellen van grenzen voor je kind is. Alle belangrijke elementen komen daarbij aan de orde, zoals belang, doel en uitwerking van grenzen, de moeite om grenzen te stellen en de verhouding tussen grenzen, liefde en verantwoordelijkheid.

Steeds met duidelijke uitleg, adviezen en tips. Door middel van prikkelende vragen in de tekst wil de auteur ouders daarnaast laten nadenken over hun eigen keuzes en oplossingen.
Ze bemoedigt ouders met haar visie dat grenzen je kind helpen om op een goede manier groot te worden.
 
Sarina Brons-van der Wekken is psychologe en moeder van drie kinderen. Ze schreef eerder Kijk eens naar jezelf (Heerenveen 2005). Ze schrijft een maandelijkse column in het Reformatorisch Dagblad over opvoedingsvragen en geeft regelmatig lezingen over dit onderwerp. 

Uitg. Boekencentrum, 184 pag. pb. Nieuw!