Geen producten (0)
1 2
 

Wolfe, Suzanne - Bekentenissen (Augustinus)

€ 8,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKR-13737
EAN code 9789023996804
Omschrijving

Het verhaal over de onbekende geliefde van Augustinus -  Zielsveel hielden ze van elkaar, Augustinus van Hippo en zijn geliefde. Hij werd een van de grootste kerkvaders van de vroege christelijke kerk, zij verdween naamloos in de coulissen van het geschiedenistoneel. Dit is haar verhaal.  Zeventien is ze als ze Augustinus ontmoet. Zij is de dochter van een arme mozaïeklegger; hij een veelbelovend student van goede komaf, voorbestemd voor een mooie loopbaan in het Romeinse rijksbestuur. Hevig verliefd herkennen ze in elkaar een sprankelende levenslust en scherpen ze zich aan elkaars kwikzilveren verstand. Maar een huwelijk is uitgesloten. De enige mogelijkheid tot een wettige verbintenis is dat zij zijn concubine wordt.
Jarenlang zijn ze gelukkig; zelfs Augustinus' moeder Monica heeft, al heeft ze haar bedenkingen, haar in haar hart gesloten. Maar gaandeweg merkt ze dat ze een obstakel wordt in Augustinus' loopbaan, en besluit ze haar geluk op te offeren voor de liefde van haar leven. Met huilend hart verlaat ze hem én hun zoon, om terug te keren naar haar geboorteland in Noord-Afrika.

Het verhaal van een moedige vrouw die ervoor kiest haar geluk achter zich te laten, en op zoek moet gaan naar wat er dan nog van haar identiteit overblijft.

Uitg. Boekencentrum, 283 pag. pb. Nieuw!