Geen producten (0)
-5%
0a1e
 

Vries, Nine de - Chana

€ 21,99 € 20,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKR-17782
EAN code 9789023950813
Omschrijving

In het jaar 64 drukt de Romeinse bezetting nog zwaarder op Israël. Angstvallig probeert Chana de oorlogsdreiging buiten haar huis te houden door zich op haar dagelijks werk als vissersvrouw te richten. Maar dan dringt de oorlog Kapernaüm binnen en raakt Chana in haar hart.
Als het Romeinse leger onder leiding van Cestius bij Jeruzalem door de strijders van Israël wordt verslagen, verdwijnen de soldaten ook uit Kapernaüm. Het grote wachten begint, want Romeinen keren altijd terug. Onder leiding van Flavius Josephus worden de steden van Galilea versterkt. Helaas geldt dat niet voor het kleine Kapernaüm en nog voor de Romeinen de stad onder de voet kunnen lopen, vlucht Chana met haar gezin, haar moeder en broer. Alles wat vertrouwd is laat ze achter.
?

Tijdens de reis, die van de ene schuilplaats naar de andere leidt, verliest ze haar man uit het oog. Alles doet ze er aan om haar kinderen bij zich te houden, maar dan wil haar zoon zich aansluiten bij de mannen die strijden voor een vrij Israël. Wanhopig reist ze met hem mee en begeeft ze zich onder mensen die beter niet kunnen weten dat ze een volgeling van Jezus is. Zal ze haar man haar ooit nog terug vinden? Dan ontmoet ze, ver van huis, een oude bekende uit Kapernaüm.

Uitg. Boekencentrum, 352 pag. pb. Nieuw!