Geen producten (0)
 

Zeeuw JGzn, P. de - Het geheim van de Bandrecorder

€ 16,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKR-20439
EAN code 9789461151131
Omschrijving

Ambe’Roeroe, de messenmaker, woont op het Indonesische eiland Selebes, in de dessa Kotamobagu. Hij wil het Evangelie in zijn dorp laten horen door een bandrecorder af te laten spelen. Maar zo’n apparaat kost veel geld. Daarvoor gaat hij sparen in een bamboespijl.
De zoon van het opperhoofd ontdekt zijn geheime spaarpot en berooft hem van zijn zendingsgeld. Wanneer deze jongen met het geld onderweg is naar de stad om het daar uit te geven, krijgt hij een auto-ongeluk. Hierdoor komt hij in een zendingsziekenhuis terecht. Zijn diefstal komt uit en de bandrecorder wordt geleverd.
Voortaan laat de messenmaker trouw elke avond dit geluidsapparaat afspelen vanaf de veranda van zijn huis. Zo verspreidt hij het Evangelie. De heidense priester van de dessa probeert dit te verhinderen. Al zijn pogingen mislukken om deze toverdoos tot zwijgen te brengen. Het Woord van God gaat voort.
Dit verhaal is gebaseerd op waargebeurde geschiedenis van de begintijd van de zending in Indonesie op het eiland Celebes.

Uitg. de Ramshoorn, ca 200 pag. Nieuw! Verschenen!