Geen producten (0)
1 2
 

Carmeron, Sharon - Bij mij ben je veilig

€ 20,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKR-25961
EAN code 9789026623516
Omschrijving
‘Bij mij ben je veilig’ van Sharon Cameron is een historische roman over een jong meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op zolder verborgen hield.
 

‘Bij mij ben je veilig’ van Sharon Cameron, het waargebeurde verhaal van de jonge Stefania Podgórska, die tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op zolder verborgen hield, onder de ogen van de nazi’s.

Het is 1943, en Stefania werkt bij de joodse familie Diamant in hun winkeltje. Als de nazi’s de stad binnenvallen verandert alles. De joodse familie moet in het getto gaan wonen, en Stefania blijft achter in het huis van de familie Diamant. Er kloppen joden bij haar aan om onder te duiken, en Stefania doet er alles aan om hen verborgen te houden en van voedsel te voorzien. En dan, op een kwade dag, wordt er op de deur geklopt. De nazi’s confisqueren het huis en er komen Duitse verpleegsters in het onderste deel van het huis wonen… Een krachtig, hoopvol en ontroerend verhaal over een jonge vrouw die bovenmenselijke moed toont.

Uitg. Mozaiek, 400 pagh. pb. Nieuw!