Geen producten (0)
 

Zeeuw, P. de JGzn. - Het Rampjaar 1672

€ 16,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKR-36055
EAN code 9789461152183
Productcode leverancier Ramshoorn
Omschrijving

Het rampjaar 1672 P. de Zeeuw JGzn. en M.J. Ruissen (eindredactie) Het jaar 1672 wordt voor de Republiek van de Zeven Verenigde Nederlanden een moeilijke tijd. De Fransen zijn het land binnengevallen. Op zee voert Michiel Adriaanszoon de Ruyter strijd tegen de Engelsen. De bisschoppen van Münster en Keulen vechten ook mee. Zo wordt ons land belaagd door vier vijanden tegelijk.

Uit voorzorg laat de Prins van Oranje de Hollandse Waterlinie onder water lopen. Dat geeft de nodige onrust onder de boeren. Maar het belang van het land weegt het zwaarst. En de wens dat de Prins van Oranje stadhouder zal worden, leeft enorm onder de bevolking.

Zo denkt Suzanna, de dochter van de deken uit Amsterdam, er ook over. Maar als blijkt dat haar verloofde, Otto, heult met de Fransen, verbreekt zij de verloving. Zij helpt zelfs een graantransport voor de Fransen te laten mislukken. In de winter van 1672 gaat het hard vriezen. Nu wordt de toestand van land en volk kritiek. Maar het is God Die uitkomst geeft en de overwinning schenkt. Dit boek geeft een goed beeld van het verloop van de strijd in het rampjaar 1672. P. de Zeeuw is erin geslaagd een levensecht verhaal te schrijven, waarin veel historische gegevens uit dit jaar zijn verwerkt.

Uitg. de Ramshoorn, 170 pag. gebonden. Nieuw!