Geen producten (0)
 

Vegt, Mirjam van der - Laatste patient

€ 22,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKrR-607
EAN code 9789023994558
Omschrijving

Ava ter Voorde is ziek. Sinds zij haar eniggeboren zoon verloor, lijkt het leven een grote donkere tunnel en komt ze letterlijk geen stap meer vooruit. Na een lange medische zoektocht, waarin ze van het kastje naar de muur wordt gestuurd, dient een laatste mogelijkheid zich aan. Aron Sahne, een neuroloog op leeftijd, is nog actief vanuit zijn serviceflat. Hij is bereid haar te behandelen. Er ontstaat een bijzondere relatie tussen hem en Ava; een verhouding waarvan je je afvraagt of die normaal is tussen arts en patiënt. Hij wekt haar met penseelstreken tot leven en daagt haar uit vooruit te kijken. Net als zij besluit om de waarheid niet langer te ontlopen, zadelt Aron haar op met een nieuw dilemma. 

Fragment uit het boek:
Toen ik me omdraaide en op het voeteneinde neerzakte, duurde het even voordat ik besefte waar ik tegenaan keek. Daar hing ik. Ook al zag je veel niet, het was het meest onthullende naakt dat ik ooit had gezien. De kleuren, de lijnen. Ik vond mezelf helemaal niet mooi, maar de vrouw naar wie ik nu keek, was schitterend. Het verdriet leek uit haar poriën te druppelen – hoe had Aron dat voor elkaar gekregen? – en toch bleef ze prachtig.
 
Anne Westerduin van Sestra Media over De laatste patiënt:
 ‘Bijzonder zoals Mirjam van de Vegt in staat is om de wanhoop van de hoofdpersoon Ava te beschrijven. Al lezende identificeer je je met haar verdriet en worden haar keuzes invoelbaar. Mirjam laat zien dat waarheid en liefde niet altijd samengaan. Dat vind ik knap’.
 
Gisteravond in een keer de nieuwe roman van @mirjamvdvegt uitgelezen. Ik was geraakt #tranen. -  Willeke Herwig van Volzinnig op twitter
 
Ik ben diep onder de indruk van dit verhaal. – Joost Goedhart, boekhandelaar
 
Het verhaal leest als een trein en boeit tot het eind. Een aanrader! – Marlies Medema, Eva
 
Een en al herkenning en erkenning. Wat een boek! – Een moeder die haar kind verloor
 
Een roman met lef. Dat Mirjam van der Vegt kan schrijven heeft ze met De laatste patiënt nog eens krachtig bevestigd. - Nederlands Dagblad

Nieuw!, nu slechts 12,50