Geen producten (0)
 

Huisamen, Jan - Kijk me in de ogen

€ 23,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKR-7338
EAN code 9789023994473
Omschrijving

Een schitterend portret van een vrouw die tegen alle verdrukking in fier overeind blijft

• Indrukwekkende momentopname van de impact van apartheid
• Voor liefhebbers van IJmkers Achtendertig nachten en Stocketts Een keukenmeidenroman

'Meneer, ik haat Abraham Klink! Ik haat hem als de lepelhond die mijn lammetjes steelt. Ik haat hem als de tarweluis die mijn akker afvreet tot er geen korreltje over is. Ik haat hem als de kogelspin die in een korenschoof kruipt en je bijt als je er eentje optilt. Ik haat hem als de adder op de weg die je aanvalt als je langsloopt.

Zuid-Afrika, 1950. Katryn Jonis, een ongeletterde kleurlinge, staat terecht voor moord. Het slachtoffer is de zoon van haar aartsvijand en buurman Abraham Klink. Er zijn geen getuigen en al het bewijsmateriaal pleit tegen haar. Zonder de hulp van een advocaat vecht ze in de rechtbank voor haar leven. Ze heeft maar één wapen tot haar beschikking: de waarheid, zo zuiver en heilig als alleen de waarheid kan zijn.

'De kracht van deze roman zit hem in de manier waarop het hoofdpersonage wordt uitgebeeld; haar manier van leven, haar geloof, haar onverdraagzaamheid, haar liefde voor haar mensen en haar boerderij. Zoals Katryn de ruggengraat van haar familie is, zo vormt zij ook de kern en kracht van deze roman. Een onvergetelijk oer-Zuid-Afrikaans vrouwenkarakter.'

Deze roman wordt postuum uitgegeven – de auteur, Jan Huisamen, groeide op in het Richtersveld en werd daarna leraar op een basisschool in Despatch, Zuid-Afrika.

Uitg. Moziake, 208 pag. pb. Nieuw!