Geen producten (0)
Verhard u niet
Schippers, W. - Het Veerhuis en de Rozendonk
 

Schippers, W. - Het Veerhuis en de Rozendonk

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKR-865
EAN code 9789461150233
Omschrijving

Bijzonder mooi boek van W. Schippers in superstevige band. Aanbevolen!

Dirk Hersdaal, de veerman, raakt na het overlijden van zijn godvrezende vrouw aan lager wal. Wanneer hij verslaafd raakt aan de drank, hertrouwt hij met Dinet, zijn eerste liefde. Zijn enige dochter Rien vertrekt teleurgesteld naar Amsterdam.

Rien Hersdaal wordt tijdens haar verblijf in de hoofdstad opgevangen door een oude vrouw, die haar samen met haar zoon vriendschap biedt. Wanneer Rien terugkeert om zich met haar familie te verzoenen, ziet ze haar vader terug wanneer hij dronken in de wachtkamer van het Veerhuis zit. Ze slaagt er niet in haar vader tot bezinning te brengen. Middenin een zware onweersbui besluit hij een veekoopman over te zetten in zijn roeiboot. Kobus Harts, zijn trouwe knecht, laat hem niet in de steek, maar verliest tijdens de vaartocht het leven.

Na deze ingrijpende gebeurtenis verandert er veel ten goede in het Veerhuis. Rien wordt meesteres op landgoed Rozendonk. Dinet, de vroegere meesteres van het landgoed, voelt zich echter meer thuis in het Veerhuis dan op de Rozendonk.

Uitgeverij de Ramshoorn, 172 pagina's gebonden. Nieuw!