Geen producten (0)
-63%
Aarden vata Nijsse-Schouwstra, Jojanneke - Het aarden vat
1 2
 

Nijsse-Schouwstra, Jojanneke - Het aarden vat

€ 15,95 € 5,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKR-8988
EAN code 9789033121388
Omschrijving

Met elke stap is ze verder van het kleine beetje licht dat het kaarsje verspreidt. En dichter bij het donker dat haar afschrikt. Het strijdt in haar. Ze durft niet, maar de stem lokt haar. Ze wil niet, maar ze ziet geen andere manier om deze ellende kwijt te raken. Ze is bang en toch gaat ze. Die donkere wereld in.
‘Kom dan toch,' zegt die stem. En ze gehoorzaamt. Wat heeft ze te verliezen? Ze staat al met haar rug naar het licht. Kan het veel donkerder worden dan nu?

Francis Attwood zoekt een uitweg in de ellende die haar en haar gezin overkomt. Ze is er vast van overtuigd dat het alles te wijten is aan de voorspellingen van Margaret Wiseman. De satan probeert haar met al zijn macht weg te trekken naar zijn duisternis. Maar hij onderschat het krachtige werk van zijn Tegenstander. De oeroude strijd tussen goed en kwaad, tussen God en de duivel ontbrandt ook in deze vrouw. Tot uiteindelijk de sterkste overwint!

De roman is gebaseerd op een eind zestiende-eeuws pamflet ‘A dialogue concerning witches and witchcrafts', geschreven door George Gifford, een predikant die in de puriteinse traditie stond. Hij waarschuwt zijn lezers voor de listige wijze waarop de aanvallen van de satan plaatsvinden en hij onderwijst hen in de enige wapenrusting die in deze strijd heilzaam blijkt.

Uitg den Hertog, 208 pag. pb. Nog nieuwe exemplaren, de twee laatste!