Geen producten (0)
-21%
2 22 3 4 1 54
1 2 3
 

Scott, Thomas - Complete Bijbelverklaring

€ 350,00 € 275,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTv-23027
EAN code 9789065394194
Omschrijving

Thomas Scott leefde van 1747 tot 1821 in het oosten van Engeland. Hij was priester in de Anglicaanse kerk en grondlegger van de evangelische zendingsorganisatie Church Mission Society. In de jaren '80 van de 18e eeuw begon hij met het schrijven van zijn 'Commentaar op de hele Bijbel'. Eerst in 174 wekelijkse edities, die later werden samengevoegd in een vijf- of zesdelige serie, die goed werd ontvangen. 

In deze Bijbelverklaring staat de complete tekst van de Statenvertaling, aangevuld met een inleiding per bijbelboek, dwarsverwijzingen naar andere bijbelteksten, commentaar op de bijbeltekst en praktische opmerkingen.

Ds P. de Vries over de uitleg van Gen. 37-50: de geschiedenis van Jozef. Wie deze uitleg leest, zal bemerken dat Scott de Schrift leest en verklaart in de wetenschap dat deze niet alleen betrouwbaar en authentiek is maar ook het onfeilbare Woord van God. In en door de woorden van de Schrift spreekt God Zelf tot ons.  Zaak is dat wij ons aan het woord van God onderwerpen. Dat betekent dat wij ons rein laten wassen door Christus’ bloed. Dat wij overtuigd dat wij nog met onze allerbeste werken schuldig staan Gods gericht, vrijspraak zoeken en ont-vangen op grond van de gerechtigheid van Christus als Borg en Zaligmaker. En dat wij beseffen dat wij het onmogelijk is een ware christen te zijn zonder de vernieuwende werking van Gods Geest.

Ds. de Vries besluit met: In lijn van Scott zeg ik: lees zijn verklaring met de bede: ‘Heere, maak mij Uwe wegen door Uw Woord en Geest bekend.’ Dan komt u niet beschaamd uit.

Cor van der Meiden heeft in elf jaar tijd de Bijbelverklaring van Thomas Scott in het Nederlands vertaald. Ook zeer geschikt als Studiebijbel

NIEUW! - Zie hier voor een voorbeeld!

GEEN VERZENDKOSTEN!

Uitg. 4600 pag. nieuw!  Verschenen!