Geen producten (0)
-50%
Viva vox dei
 

Doleweerd, Jan van - Viva Vox Dei

€ 19,95 € 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad - Levertijd uitverkocht cbc
Specificaties
Productcode NBKTv-29485
EAN code 9789033633133
Omschrijving

In viva vox Dei onderzoekt J.H. van Doleweerd de hermeneutische betekenis van de autopistie van de Schrift. De autopistie veronderstelt dat de Bijbel het waard is geloofd of vertrouwd te worden op grond van haar eigen spreken. De auteur onderzoekt in hoeverre deze eigenschap van betekenis kan zijn voor zending en Schriftuitleg, zonder dat de band met de kerk en haar belijdenissen wordt verwaarloosd en zonder dat de positie van de lezer uit het oog wordt verloren.

De aandacht is gericht op drie belangrijke variabelen in het hermeneutisch proces: (1) de Tekst: de Bijbeltekst, (2) de lezer: iedereen die zich zelfstandig de toegang verschaft tot de Bijbel met de bedoeling de tekst te begrijpen en toe te passen op eigen leven of dat van anderen en (3) de context: kader, denkraam of traditie waarin de Schrift wordt ontvangen en uitgelegd. Het onderzoek mondt uit in enkele kerkelijke en missionaire toepassingen.

De auteur was missioloog en toeruster bij de Zending Gereformeerde Gemeenten en docent godsdienst-, cultuur- en zendingswetenschappen aan de hbo-opleiding van de Cursus Godsdienstonderwijs Gereformeerde Gemeenten te Gouda.

Uitg. de Banier, 261 pag. pb. In zeer mooie staat. Klein deukje boven in kaft maar boek is nieuw!